Kerk open in Loenen

Geschreven op 6 juni 2017

Midden in Loenen staat het monumentale kerkgebouw waarin de Hervormde gemeente Loenen elke zondag bij elkaar komt. Zoals voorgaande jaren willen wij ook dit jaar onze kerk weer openstellen voor iedereen die dit prachtige gebouw ook eens van de binnenkant wil zien, geïnformeerd wil worden over de historie van de kerk of gewoon ’s even tot rust wil komen.
Een extra reden om van deze openstelling gebruik te maken is dit jaar een expositie. Wij hebben 4 schilders uit de regio bereid gevonden hun werk in de kerk tentoon te stellen. Zij hebben zelf een keuze gemaakt welke werken zij willen laten zien. De schilders vertellen hieronder wat zij willen laten zien en waarom. De kerk is elke zaterdag, vanaf 10 juni, open van 13.00 tot 16.00 uur. Om 16.00 uur wordt dit dan afgesloten met een Vesper. De laatste zaterdag is de Open Monumentendag in september.

Willy Nagel – Kroon, Weesp: “Als boerin ben ik een echt natuurmens en dat is te zien aan mijn aquarellen. Vooral dieren gebruik ik als onderwerp voor mijn schilderijen, om zo mijn bewondering te laten zien over de wondermooie schepping die ons omringt.”

Nelleke van Walbeek, Zwammerdam: “Mijn roots liggen in Vreeland en Loenen aan de Vecht, dus leuk dat mij gevraagd is een schilderij te laten zien in de kerk. De zwanen op het schilderij zag ik dagelijks, hun sierlijkheid, de lange gekromde halzen nodigden uit tot schilderen.”

Aafke Verschuur, Breukelen: “Ik vind ‘t leuk dat deze tentoonstelling er is zodat ik wat van mijn schilderijen kan laten zien. De voorstellingen zijn divers en daardoor geeft het een veelzijdig beeld. De meeste zijn aquarellen, maar ook met pastel en acryl is gewerkt. Dat ik het laat zien is omdat ik het leuk vind dat ook andere ogen ernaar kijken. Deze tentoonstelling is ook een uitgelezen kans om een aantal aquarellen van mijn vader te laten zien omdat ik, als zijn dochter, trots ben op zijn werk, en ook al is hij niet meer onder ons, dit een mooie gelegenheid vind om zijn prachtige werk aan de buitenwereld te presenteren.”

Judith Majoor, Nieuwersluis: “Als kind al droomde ik ervan om kunstenaar worden. Mooie schilderijen maken. Het is er niet meteen van gekomen. Een groot deel van mijn leven heb ik mijn eigen filmbedrijf gehad. Leuk werk, creatief ook wel, maar tijd.”