Grote Kerk - Ticketshop

Komende evenementen

8 april 2023

Mattheus Passie

13:30 zaal open

14:30 aanvang

We leven 2023 en Inmiddels hebben bijna alle mooie kerken in veel steden en dorpen in Nederland hun eigen Mattheus Passie en we zijn er trots op. De ‘Mattheus’ is een niet meer weg te denken traditie in Nederland. Heel veel cultuurliefhebbers, kerkganger en muziekliefhebbers kijken ieder jaar weer uit naar deze happening. Dit grootse werk van Bach over het lijdensverhaal is een monument in de muziekgeschiedenis dat zoveel mogelijk mensen integraal een keer in hun leven gehoord moeten hebben.

15 april 2023

De Kindersymfonie

16:30 zaal open

17:00 aanvang

Op 15 april geeft De Kindersymfonie olv Liesbeth Meylemans een concert in de Grote Kerk. Doel is om geld in te zamelen om deel te kunnen nemen aan een muziekwedstrijd in België.

Toegang is gratis, een gift wordt gewaardeerd.

13 mei 2023

Cabaret Jacob Spoelstra

19:30 zaal open

20:15 aanvang

Deze Fries, die met zijn gezin neerstreek in het midden van Nederland, onderscheidt zich door zijn observerende stijl over het gezinsleven. ‘Droogkomisch’ volgens het publiek, ‘bloed-irritant’ volgens zijn kinderen. Een huisvader die, dankzij zijn contra-alt stem en nuchterheid, zelfs de grootste belediging laat voelen als een warm compliment. Met zijn huis-tuin-en-keukengrappen filosofeert hij over diervriendelijke muizenvallen, zure Volkskrant-lezende gras-eters en hoe het leven zou zijn als het een aflevering van Weekend Miljonairs was. Jacobs grappen slagen met Friese vlag en wimpel. Herkenbaar voor iedereen met een gezin of die uit een gezin komt.

11 juni 2023

Lezing Brand in de Kerk

14:30 zaal open

15:00 start voorstelling

Gratis!

Lezing door Maarten Bootsma over de geschiedenis van de Grote Kerk met als belangrijkste thema: de brand in de kerk die op 11 juni 2023 precies 77 jaar geleden ontstond

Dit evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk. Een ticket bestellen is daarom niet nodig.

Algemene informatie

De onlangs verbouwde Grote Kerk in Loenen presenteert u met trots een gevarieerd programma op het gebied van kunst en cultuur. Een mooie mix van evenementen, voor ieder wat wils. Gedurende het jaar zullen er meer evenementen toegevoegd worden aan de pagina. Hou hiervoor de lokale en sociale media in de gaten. 
 
Onze offline kaartverkooppunten zijn Scharlei in Loenen aan de Vecht (Dorpsstraat 31) en De Dagwinkel in Vreeland (Voorstraat 15). 
 
Ons programma is mede mogelijk gemaakt door:
 
Cultuurfonds_SV_Logo