Grote Kerk - Ticketshop

Komende evenementen

18 december 2022

Lichtjespad

16:00 - 17:00 start

Beginpunt: Grote Kerk, Dorpsstraat 49

Gratis!

Lopen jullie mee langs het levende kerstverhaal? Deze tocht is gericht op het hele gezin. De start bevindt zich in de Grote Kerk waarna er in kleine groepjes een verlicht pad gelopen kan worden. Onderweg kom je bekende figuren tegen uit het kerstverhaal. Aan het einde wacht warme chocolademelk en kerstmuziek in de Vecht en Angstelkerk.

Dit evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk. Een ticket bestellen is daarom niet nodig.

24 december 2022

Kerstzangdienst

19:30 zaal open

20:00 aanvang

Gratis!

De jaarlijkse editie van de Kerstzangdienst zal ook dit jaar weer gehouden worden in de Grote Kerk. De muzikale begeleiding wordt dit jaar verzorgd door Gospelkoor Encore uit Kockengen. Verder kunt u een korte meditatie en veel bekende meezing kerstliederen verwachten. Samen de feestdagen inluiden op kerstavond.

Dit evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk. Een ticket bestellen is daarom niet nodig.

6 januari 2023

Penta quintet

19:45 zaal open

20:15 start voorstelling

€ 20,- incl servicekosten en 1 consumptie

Het Begin 2.0 Penta’s bestaan begon in het seizoen 2020/21 met het programma Het Begin. Nu, na uitstapjes via Boccherini en Beethoven, verdiepen we ons opnieuw in het vroege strijkkwintetrepertoire. Met meer prachtige werken van deze Salzburgse baanbrekers, Mozart en Michael Haydn op het programma en een uitstapje naar de Weense Franz Schubert.

28 januari 2023

Nieuwjaarsconcert Orveo

Klassiek concert met medewerking van saxofoon solist Christiaan van de Weij. Tickets zijn te reserveren via

4 februari 2023

The Messiah

19:30 zaal open

20:00 start voorstelling

€ 12,50 voorverkoop
(offline kaartverkoop via Fam van Lindenberg, Rijksstraatweg 169 Loenen a/d Vecht)
€ 15,00 aan de deur

Op zaterdagavond 4 februari 2023 komt gospelkoor El Shaddai o.l.v. Leon van Veen met de inspirerende gospelmusical The Messiah naar de de Hervormde Gemeente aan de Dorpsstraat 49. Deze musical met schitterende Engelstalige gospelsongs, beelden en een nederlandstalige vertelling brengt het leven van Jezus dichterbij.

8 april 2023

Mattheus Passie

13:30 zaal open

14:30 aanvang

We leven 2023 en Inmiddels hebben bijna alle mooie kerken in veel steden en dorpen in Nederland hun eigen Mattheus Passie en we zijn er trots op. De ‘Mattheus’ is een niet meer weg te denken traditie in Nederland. Heel veel cultuurliefhebbers, kerkganger en muziekliefhebbers kijken ieder jaar weer uit naar deze happening. Dit grootse werk van Bach over het lijdensverhaal is een monument in de muziekgeschiedenis dat zoveel mogelijk mensen integraal een keer in hun leven gehoord moeten hebben.

Tickets zullen vanaf januari 2023 te koop zijn.

11 juni 2023

Lezing Brand in de Kerk

14:30 zaal open

15:00 start voorstelling

Gratis!

Lezing door Maarten Bootsma over de geschiedenis van de Grote Kerk met als belangrijkste thema: de brand in de kerk die op 11 juni 2023 precies 77 jaar geleden ontstond

Dit evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk. Een ticket bestellen is daarom niet nodig.

Algemene informatie

De onlangs verbouwde Grote Kerk in Loenen presenteert u met trots een gevarieerd programma op het gebied van kunst en cultuur. Een mooie mix van evenementen, voor ieder wat wils. Gedurende het jaar zullen er meer evenementen toegevoegd worden aan de pagina. Hou hiervoor de lokale en sociale media in de gaten. 
 
Onze offline kaartverkooppunten zijn Scharlei in Loenen aan de Vecht (Dorpsstraat 31) en De Dagwinkel in Vreeland (Voorstraat 15). 

Cultuurfonds_SV_Logo