Laatste nieuws

Op zaterdag 11 september van 10.00 tot 16.00 uur kunt u terecht in de Grote Kerk in Loenen voor Open Monumentendag. Het beloofd een mooie dag te worden met een leuk en afwisselend programma. Laat u inspireren tijdens de boekenmarkt of verwonderen over de wereld van de glaskunst door Glasatelier Hagemeijer. U kunt genieten van orgelspel en het prachtige gebrandschilderde glas bewonderen in de kerkzaal. Om 16.30 uur wordt u een klassiek concert aangeboden door Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Kortom, voor elk wat wils. 

Programma: 

  • Boekenmarkt
  • Toelichting op het project Werk aan de Kerk
  • Uitleg werkzaamheden GLAS in de Opstandingskapel (Koor)
  • Kleine rondleidingen
  • Orgelspel
  • Klassiek concert door Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Boekenmarkt

In de kerk kunt u van 10.00 – 17.00 uur terecht voor een uitgebreide boekenmarkt. U kunt boeken vinden in allerlei verschillende genres zoals literair, religieus, romantiek, kinderboeken, thrillers etc. Voor ieder wat wils. De opbrengst van de boekenmarkt komt geheel ten goede aan de inrichting van de nieuwe keuken in de kerk. 

Het Kerkgebouw

Gedurende de dag kunt u binnenlopen en geïnformeerd worden over het prachtige kerkgebouw. Dit wordt verzorgt door vrijwilligers en is gratis. Er wordt verteld over de geschiedenis en de toekomst van het gebouw. Indien gewenst kunt u ook vragen stellen over het lopende renovatie- en verbouwingsproject. Ook kunt u op verschillende momenten op de dag genieten van prachtig orgelspel op het Flentrop orgel. 

Sponsoractie gebrandschilderd glas

Tijdens Open Monumentendag wordt er een sponsoractie op touw gezet om de financiën rond te krijgen voor de glaswerkzaamheden in de Opstandingskapel. Een bijzonder en uniek project waar u uw steentje aan kunt bijdragen. 

Hoe kunt u bijdragen?
Het schetsontwerp van kunstenaar en glazenier dhr. Stef Hagemeijer zal op grote borden getoond worden. U kunt het ontwerp bekijken en een stuk van het gebrandschilderde glas adopteren/sponsoren. Naast een prachtige vermelding van al onze sponsoren zullen er voor mooie donaties tevens presentjes beschikbaar zijn. Een uniek exemplaar van het oude glas in lood wat orgineel in het kerkgebouw heeft gezeten. Een waar collectors item en een prachtig aandenken aan uw bijdrage voor dit historische gebouw.

Grijp uw kans!
Tot 11 september is het mogelijk om sponsoring van een geheel raam voor uw rekening te nemen. Een unieke kans om uw bijdrage te leveren aan dit mooie project. Uiteraard ontvangt u een prachtig aandenken en vermelding van uw schenking. Heeft u hier vragen over? U kunt een mail sturen naar ?subject=Sponsoractie%20″>

Glasatelier Hagemeijer over glaskunst 11.00-13.00 uur

Glasatelier Hagemeijer uit Tilburg is door de Hervormde Gemeente in de arm genomen om alle glaswerkzaamheden in het kerkgebouw uit te voeren. Dhr. Hagemeijer is een bekend figuur in zijn vakgebied. Niet alleen in Nederland toonaangevend maar ook over de grenzen heen.  In het schip van de kerk kunt u al genieten van prachtige brandschilderingen op het glas. Voor de Opstandingskapel is door dhr Stef Hagemeijer een schetsontwerp gemaakt dat hij de komende maanden zal realiseren in de 5 centrale ramen van de Kapel. Een prachtig project met bijzondere uitdagingen. Dhr. Stef Hagemeijer komt naar Loenen om met bevlogenheid en enthousiasme te vertellen over de wereld van de glaskunst. Tussen 11.00 en 13.00 uur is hij aanwezig om u te woord te staan en vragen te beantwoorden. Van harte bij u aanbevolen!

Klassiek Concert Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Een klassiek concert wordt u aan het einde van Open Monumentendag aangeboden door Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Het concert duurt circa 45 minuten en wordt uitgevoerd door het Barok-ensemble Camereta Capelle, onder leiding van Boudewijn Bruil. 
Het ensemble voert stukken uit van onder andere Händel, Telemann en Bach. 
Programma 
Het programma omvat de volgende gevarieerde klassieke werken: 
 • G. Ph. Telemann concert voor 2 blokfluiten in A mineur 52:a2 
 • G.F. Händel: Concert voor orgel en orkest, op. 4, nr. 3 
 • J.S. Bach – Brandenburgs concert nr. 4 in G groot BWV 1049 
De muziek wordt afgewisseld met verhalen over de lokale geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672, verteld door theatermaker Michiel van de Burgt, in de persoon van de 17e eeuwse Wouter van de Waterlinie. 

We volgen de RIVM richtlijnen ten aanzien van Covid-19.