Zending en Evangelisatie

Zending en evangelisatie onder één kopje. Daar is voor gekozen omdat het allebei gaat over één ding: mensen vertellen over God en wat Zijn Zoon Jezus Christus betekent voor de wereld dichtbij en ver weg.

Peru

De zendingscommissie van de gemeente houdt de gemeenteleden op de hoogte van de contacten die er zijn met christelijke scholen in Peru. Het aantal leerlingen op de school ‘Elim’ in Lima stijgt nog steeds. Harm Visscher, Jannet Smelt en Gerrit Jansen vormen samen het nieuwe bestuur van PCOB(Protestant christelijk onderwijs Peru).

Een ander contact is ds.Peter Kleinbloesem. Hij geeft les aan het seminarie in Lima en geeft de goede boodschap door in de sloppenwijk Manchay. Hier wonen meer dan 70.000 mensen in grote armoede. Een van de bewoonsters van die wijk heeft haar zeer eenvoudige woning opengesteld voor Bijbelstudie avonden. Wat een vreugde dat het Evangelie ook daar ingang vindt en mensen hoop geeft en deuren opent.

Namibie

In een ander land, Namibie, hebben we contact met Willem-Henri en Ditteke den Hartog. Sinds 2008 zijn ze daar betrokken bij het coordineren van theologisch afstandsonderwijs. Ditteke werkt daar voor de ontwikkelingsorganisatie Imago Dei.

Paasgroetenactie St.Friedesstimme

Een steeds weerkerende actie is het met Pasen versturen van kaarten, Bijbels en lectuurpakketten van St.Friedensstimme. Deze Stichting staat al 35 jaar voor ondersteuning van christenen in de voormalige Sovjet-Unie bij hun evangelisatie- en zendingsactiviteiten. Zij stelt honderd evangelisten in staat om zich volledig aan evangelieverkondiging te wijden en voorziet hen van lectuur en middelen voor vervoer.

Najaarszendingscollecte

logo GZBOp 1 november 2015 is de GZBnajaarszendingscollecte. Doel dit jaar : Het Midden-Oosten. Hier maakt de kerk roerige tijden door. Christenen leven in voortdurende spanning en kerken worden in hun bestaansrecht bedreigd. Toch geven de gelovigen niet op, maar proberen ze juist vanuit hun minderheidspositie relevant te zijn. Mensen van buiten de kerk zien dit en zijn onder de indruk van de kracht die de kerk uitstraalt. De GZB(Gereformeerde Zendingsbond) bemoedigt en ondersteunt de bedreigde kerk bij haar rol in de samenleving.

 

Kaarten en postzegels

Kaarten en postzegels(ruim afscheuren) kunnen nog steeds worden ingeleverd achter in de kerk. Jaarlijks leveren die de zending zo’n 35.000 euro op, de moeite waard.

Vertellen en voorleven van de Goede Boodschap dichtbij huis

De leden van de christelijk gemeente van Loenen zijn gewone mensen die wonen in een gewoon dorp. Zij willen in Loenen ook iets laten horen en zien van hun geloof. Zij doen dat door heel gewoon en bescheiden aanwezig te zijn bij tal van activiteiten. Een speciale plaats nemen activiteiten in die worden georganiseerd vanuit en door de leden van de christelijke gemeente. We denken daarbij aan de Fancy-Fair waar heel veel mensen van de gemeente op een of andere manier hun steentje bijdragen. Wij vinden het ontzettend leuk dat veel inwoners van Loenen naar die markt komen en soms zomaar spontaan bij de heerlijk gebakken taart en de koffie in gesprek raken met mensen van de christelijke gemeente….zoals op zoveel plaatsen meer gedurende de gewone dagen van de week. De vraag blijft: waar maken christenen verschil ? Daar houdt de evangelisatiecommissie zich mee bezig.

We zijn ook aanwezig met een stand op de jaar- en curiosamarkt. Op die stand liggen bijbels, christelijke boeken(ook 2e hands) en cd’s. Je kunt een gesprekje aanknopen met diegenen die bij de stand staan….

Elk jaar is er een kerstzangdienst met prachtige liederen en orgelspel. Iedereen is daar welkom !

Gemeenteleden nemen rond Pasen, Pinksteren en Kerst een blad mee: Echo of Elisabethbode. Zij kunnen dit blad doorgeven aan buren of vrienden. In deze bladen wordt aandacht besteed aan de christelijke feestdagen.

Vakantie Bijbel Week voor kinderen

VBW_Team_2015Deze activiteit heeft een eigen uitgebreide en informatieve website met leuke foto’s over o.a. de laatste VBW. Wil je hier meer over weten moet je zeker eens kijken http://www.vbwloenen.nl