Verhuur

De Hervormde gemeente verhuurt onder bepaalde voorwaarden de kerk en de Lichtkring aan derden. Voor een huuraanvraag kun je je richten tot Henk Kroon, die dan bekijkt of het gebouw op het gewenste moment beschikbaar is en of aan de huurvoorwaarden voldaan wordt. Is dit het geval dan zal hij een afspraak maken.

De kerk huren

Omdat deze kerk voor onze Hervormde Gemeente het huis is waar we elke zondag in twee diensten God ontmoeten, willen we dat er in de kerk geen dingen plaatsvinden die wij als Hervormde Gemeente niet verenigbaar vinden met het Woord van God. Het kerkgebouw wordt verhuurd per dagdeel. Het orgel en een professionele geluidsinstallatie kunnen, indien gewenst, ook gehuurd worden. De kerk heeft een eigen geluidstechnicus die advies kan geven bij het plaatsen van extra audiovisuele voorzieningen. Een dagdeel is een ochtend tot 12.00 uur, een middag tot 18.00 uur of een avond tot 24.00 uur. De kerk telt 300 zitplaatsen, verdeeld over het middenschip en de beide zijbeuken. Elektrische verwarming evenals een 63A krachtstroomaansluiting zijn aanwezig. De kosten voor verwarming en verlichting worden, afhankelijk van het stroomverbruik, in rekening gebracht. Een verhuur dat twee dagdelen of een deel hiervan bestrijkt, wordt berekend als twee dagdelen.

De Lichtkring huren

Het is toegestaan het verenigingsgebouw ‘De Lichtkring’ te huren voor niet-kerkelijke doeleinden. De benedenzaal biedt ruimte voor ruim 40 personen. In deze ruimte bevindt zich een keuken, twee toiletten, een geluidsinstallatie en een vast beamerscherm (géén beamer!). Op verzoek kan er gebruik worden gemaakt van de aanwezige piano.

Extra kosten kunnen berekend worden als blijkt dat er schade aan het gebouw is ontstaan, of indien er schoonmaak werk nodig is omdat de huurder de ruimte niet heeft achtergelaten zoals de huurder de ruimte heeft aangetroffen. Voor meer informatie en tarieven voor de kerk en de Lichtkring kun je terecht bij Henk Kroon.

 

Henk Kroon

Koster