Opstandingskapel

Tot de corona crisis was op de dinsdagmorgens het koor/opstandingskapel open en de dominee was dan aanwezig voor gesprek of zang of meditatie.

Nu wordt in de Nieuwsbrief vermeld wanneer de dominee aanwezig is voor gesprek of zang of meditatie.

 

Over onze gemeente

Wij zijn de Hervormde Gemeente in Loenen aan de Vecht en maken deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Onze gemeente, zoals er heel veel zijn in Nederland, helpt je en steunt je in je zoektocht om God en Zijn Zoon Jezus Christus en de Heilige Geest beter te leren kennen. En vooral ook wat de Bijbel zegt over Gods omgang met mensen. Misschien denk je, dat zijn oude verhalen, maar de God waarover we in de Bijbel lezen is nog dezelfde God als toen! Hij wil een relatie met u, met jou. Een unieke en persoonlijke relatie. Hij heeft ieder mens persoonlijk op het oog. En hij weet wat je vragen zijn, je twijfels en je onrust. Hij kent je helemaal omdat Hij je gemaakt heeft. En Hij, die jou gemaakt heeft wil met je spreken, Hij wil je een schuilplaats bieden middenin deze wereld van onrust en prikkels. Zijn woorden in de Bijbel zijn ook voor jou bedoeld. Juist helemaal persoonlijk voor jou! Elke zondagmorgen om 10.00 uur en zondagavond om 19.00 uur is er een kerkdienst waar je van harte welkom bent.

We zingen uit ‘Weerklank’ en oude berijming omdat we een gemeente zijn met ouderen en jongeren gemixt. Deze bundels liggen voor de gasten achterin de kerk. Aan het Avondmaal is iedereen welkom, die dat ook in de eigen gemeente doet.