“Respect voor toen en straks”

De voor iedere bewoner zichtbare Grote Kerk van Loenen heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis. Het oudste deel, toen nog alleen een kapel, wordt gedateerd van vóór 1300. Door de eeuwen heen is er natuurlijk veel veranderd, je vindt er o.a. een sacristie, de toren is gebouwd en er is een schip met dwars- en zijbeuken.
 
Al die veranderingen hebben er toe geleid dat er u een monumentale kerk in ons dorp staat. Een kerk die het aanzien waard is. Maar ook een kerk die beter voorbereid kan zijn op de toekomst. En daar gaan we mee aan de slag.

In het verleden zijn kerken ooit publieke ruimten geweest. De kerk was voor iedereen toegankelijk en werd beschikbaar gesteld voor allerlei activiteiten. Denk hierbij aan religieuze, sociale en commerciële activiteiten. Iets wat we nu niet meer herkennen. De Grote Kerk is al heel lang geen openbaar gebouw meer, de deur zit te vaak op slot. Daar gaan we verandering in brengen met dit mooie project.

Feestelijkheden 3 en 4 september 2022

De kerk gaat weer in gebruik genomen worden en dat willen wij vieren D.V. op zaterdag 3 september & zondag 4 september a.s.

Programma:

Zaterdag 3 september 2022

14.00-15.00 uur Interactief kindertheater voor alle kinderen uit Loenen en omgeving. 

15.30-17.00 uur Receptie voor belangstellenden onder muzikale begeleiding van kopenensemble Goedkoper. Kijk uw ogen uit in ons prachtig gerenoveerde kerkgebouw onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Wij heten u van harte welkom!

Zondag 4 september 2022

10.00 Feestelijke kerkdienst onder muzikale begeleiding van gospelkoor Soul Sound Choir o.l.v. Erwin Young, muzikale begeleiding Rick Piepers. Het hele dorp is welkom! Na afloop nodigen wij u uit voor koffie of thee met wat lekkers. 

Grote Kerk in de spotlight bij RTV Stichtse Vecht

De laatste loodjes voor de restauratie van de Grote Kerk in Loenen. En dat is niet onopgemerkt gebleven bij onze lokale pers. Een mooi artikel en dito reportage is te bekijken op de lokale tv-zender en website. De reportage kunt u links bekijken als u op start klikt. Het artikel is te lezen door onderstaande link te gebruiken.

Steun ons doel, koop een stoel!

De Grote Kerk in Loenen aan de Vecht is het oudste gebouw van het dorp en van grote historische waarde. Daarom vinden wij het belangrijk dat het gebouw voor iedereen toegankelijk is en (multi-)inzetbaar is voor het hele dorp.

Door gebruik te maken van losse stoelen in plaats van vaste banken is de ruimte multifunctioneel inzetbaar. Daarnaast leveren stoelen een stuk zitcomfort en is het beter toegankelijk voor minder validen. Dit alles past binnen het toekomstperspectief die er is voor dit prachtige gebouw.

Voor de aanschaf van nieuwe stoelen is om en nabij €85.000,- nodig. Er is een hele mooie gift binnengekomen en de kerkelijke gemeente heeft zelf een extra bedrag neergelegd. Dan zijn we er helaas nog niet en wij hopen dan ook dat de inwoners van Loenen een stoeltje willen bijdragen. We hopen een bedrag van €15.000,- op te kunnen halen zodat iedereen een comfortabel plekje heeft tijdens activiteiten.

Mogen wij op u rekenen?
 
De kerk heeft een ANBI status. U ontvangt na uw gift een mail als bewijs van uw gift. 

Historische kerkbanken VERKOCHT

Een unieke kans om een historische kerkbank aan te schaffen voor in huis, kantoor of onder de veranda. Na de brand in de kerk van 1945 zijn de banken door vakmensen vervaardigd naar het beeld van de historische banken. Door groot succes zijn alle banken nu verkocht. 

Afmetingen:

Bank Small: 260x100x55 cm (lxhxb) UITVERKOCHT
Bank Medium: 354x100x55 cm (lxhxb) 7-zits  UITVERKOCHT
Bank Large: 403x100x55 cm (lxhxb) 8-zits UITVERKOCHT

De volledige opbrengst van de verkoop zal besteed worden aan de aanschaf van nieuwe stoelen voor de kerk zodat de kerk toegankelijk is voor tal van activiteiten voor het dorp én door het dorp.