NACHT van GEBED 16-17 juni 2017

Geschreven op 9 juni 2017

Er was eens…………………………..

Een gemeente in Nigeria, waar een moslim lid werd als dubbelganger. Op zondag deed hij zich voor als christen, maar door de week vermoordde hij zo af en toe christenen. Na een paar jaar houdt hij dit niet meer vol. Zijn hart breekt en hij vertelt aan de oudsten uit de gemeente wat hij heeft gedaan. Dat was een grote schok en de oudsten vragen zich af wat ze moeten doen. Moeten ze deze man aangeven bij de overheid, of hem een kans geven om nu echt als christen te gaan leven? Men besluit om in gebed te gaan. Na drie dagen weten ze het antwoord: niet aangeven, deze man mag de kans krijgen om in de gemeente als christen te leven. Er was eens….zo beginnen sprookjes meestal. Maar dit verhaal is echt gebeurd. En wat een bijzondere rol voor het gebed. Herkennen wij dat, drie dagen in gebed? Strijden in het gebed, zijn we dat misschien kwijt? Laten we het een kans geven in de Nacht van Gebed, door schouder aan schouder te gaan staan met de vervolgde kerk.

Op vrijdagavond 16 juni beginnen we om 20.00 uur met een Taizé-viering in de kerkzaal van Postwijck. Van 21.00 tot 22.00 is er een medewerker van Open Doors die zijn verhaal vertelt n.a.v. een bezoek aan een gebied waar de kerk vervolgd wordt. Hierna, vanaf 22.00 is er een opeenvolging van stukjes tekst, filmpjes en een gebedsronde, telkens afgesloten met een lied. Dit vind plaats op de jeugdzolder.

U bent hartelijk welkom op 16 en 17 juni in Postwijck. U kunt i.p.v. de hele bijeenkomst ook een gedeelte van de avond/nacht bijwonen. Als u nog iets wilt weten: ">