Nieuwsbrief fam. Geluk

Geschreven op 23 november 2017

Een paar regels uit de nieuwsbrief  ‘Geluk in Peru’. Aan het einde van dit bericht en op onze website is een link naar de gehele tekst.

……..

In de vorige brief schreven we al over het prille begin van een nieuwe gemeente, Fuente de Vida (Levens-bron), in onze woonplaats Chiclayo. We zijn al weer drie maanden verder en hebben het gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt. Het proces van kerkplanting is een boeiende leer-ervaring, waarbij we op allerlei manieren aan het leren zijn.

Een andere uitdaging ligt op het punt van internationale samenwerking. Onze gemeente is klein, maar kent een bonte samenstellen van nationaliteiten en culturen. Het voordeel daarvan is dat we niet de enige zijn die met het Spaans stoeien, maar je moet ook goed opletten of je elkaar daadwerkelijk begrijpt.

Steken we de spade wat dieper, dan zien we ook de weerbarstigheid van het leven van velen, van gebroken relaties vooral, en van armoede, van onderling wantrouwen en van corruptie. Het vraagt dan om een hoop geloof, om tegen het negatieve in te blijven geloven in het Koninkrijk van God, waar vrede en gerechtigheid heerst.

We beseffen steeds meer dat het zendingswerk tijd en energie, geduld en liefde vraagt. Daarmee beseffen we ook meer hoe belangrijk het gebed is voor het werk dat in de kerk in Peru gedaan wordt – en voor onze rol daarin.

Zoals gebruikelijk komen zendings-werkers na twee jaar voor een aantal weken met verlof naar Nederland. Behalve dat het een periode van rust is, is het ook een periode waarin we de gemeenten die ons ondersteunen (de Deelgenoten) willen ontmoeten.

Van 28 december 2017 tot en met 24 februari 2018 hopen we in Nederland te zijn. De periode van 14 tot en met 28 januari hopen we dan te gebruiken om ons werk in de gemeenten te presenteren.

……tot zover uit de nieuwsbrief van fam. Geluk.

De volledige nieuwsbrief vindt u op: www.hgloenen.nl/geluk-november-2017