Ultiem kerstgevoel in Grote Kerk met Roder Jongenskoor

Geschreven op 22 november 2023

In aanloop naar de kerstperiode zingt op zaterdagavond 9 december volgens oud-Engelse traditie het beroemde Roder Jongenskoor het ‘festival of Lessons and Carols’. Traditionele kerstliederen en enkele ‘lessons’ over kerstverhaal. Het Jongenskoor uit Roden (Groningen) wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl. Deze uit zich in de grootte van het koor, met een kleine 30 jongens en jongemannen én in de sterke aandacht voor de individuele stemkwaliteit.

Het Roder Jongenskoor, opgericht in 1985, heeft als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Al meer dan 25 jaar draagt het koor de traditie van ‘Festivals of Lessons and Carols uit in Nederland. Dirigent van het koor is Jaap de Kok en Sander van den Houten begeleidt op orgel en piano. Deze voorstelling is aansluitend aan de kerstmarkt op en rond het kerkplein van Loenen. Beleef het ultieme kerstgevoel in de extra sfeervolle ambiance van de Grote Kerk.

Kaarten voor deze voorstelling die op zaterdag 9 december om 19.30 uur begint, zijn te koop via www.grotekerkloenen.nl en bij Care & Beauty drogisterij EnZo in Loenen. Kaarten zijn 20 euro (15 euro voor jongeren tot en met 18 jaar).