VBW – Duik erin!

Geschreven op 27 augustus 2021

Is het u óók opgevallen deze week in het dorp; al die blauw/witte vlaggetjes en blauwe petjes?
De Vakantie Bijbel Week rond het thema ‘Duik erin!’ was ‘anders dan anders’ dit jaar, maar wél met dezelfde creativiteit en enthousiasme. Wat hebben we genoten met elkaar!! Gelukkig konden weer heel veel kinderen genieten van dit gezellige kinderfeest mét een bijzondere boodschap!
Op maandag konden de kinderen vanuit ’t Web in groepjes starten voor een speurtocht door het dorp. Door de blauwe lintjes te volgen kregen ze telkens een stukje te horen over baby Mozes die is gered uit het water, natuurlijk met telkens een leuk passend spel. Onderweg was in de diverse Kerkgebouwen ook een filmfragment te zien van de avonturen van Co & Lumbus in Egypte in het spannende toneelstuk.

Na afloop was er voor elk kind een Goodiebag met daarin het programma boekje en o.a. een blauw/witte vlaggenlijn. Hierbij was de opdracht (challenge 1) om hun huis of tuin zo te versieren dat iedereen kon zien dat ze mee deden aan de VBW. De oudste groep ging dinsdag, woensdag en donderdag in de Grote Kerk creatief aan de slag met hout. Voor de kinderen t/m groep 5 was er elke dag een online uitzending. Natuurlijk daarin liedjes door de VBW-band, de belevenissen van handpop Koby Kameel en telkens een volgende aflevering van het toneelstuk. Damien en Elke maakten elke dag daarin ook de prijzen bekend; want door foto’s van de challenges in te sturen kon je leuk waterspeelgoed winnen! Dinsdag was de stoepkrijt challenge (over ‘Duik erin!’) en woensdag een opdracht om een boot te maken over het dagthema ‘Stap uit de boot’. Er werd elke dag enthousiast meegedaan, wát een leuke foto’s kregen we binnen! Voor donderdag stonden er een flink aantal proefjes beschreven in het programmaboekje. Allemaal met water, daar was dus zeker een gezellig middagje mee te vullen!

De vrijdag kon gelukkig weer gezellig met elkaar. Het was heerlijk weer en de oudste groep ging op zoek naar de 8 vossen die zich op de pleintjes van Hoefijzer hadden verschanst. Lumbus liep rond, een Peruaan en een mysterieuze oosterling met een verhuiswagen…. Van iedere vos kregen de kinderen een woord die samen een zin vormden. De jongste groepen vermaakten zich met een spelletjes marathon op het Kerkplein. Van sommige spellen kon je wel nat worden maar dat was niet erg, want het was één groot feest! Bij elk spel konden er knikkers worden verdiend en bij verschillende kinderen was er zelfs een 2e knikkerzak nodig om alles veilig mee naar huis te krijgen…
Na afloop was er voor alle kinderen een heerlijk ijsje!

VBW – dank en gebed
Hartverwarmend zoals alle vrijwilligers zich hebben ingezet; Jullie zijn kanjers!!
Er waren ook sponsors: Jumbo, Bon Bouw, bakkerij ’t Stoepje, Boer Erik en Auto Spijker.
Hartelijk bedankt voor alle hulp, steun en gebeden !
We zijn dankbaar voor de bijzonder VBW die wel door 75 kinderen is bezocht. Wilt U voor de kinderen blijven bidden? Ze hebben misschien niemand die het voor ze doet….

VBW – Welkom in openlucht dienst
In de speciale openlucht dienst zondag 29 augustus in het weiland bij Gijsbert en Lia van Lindenberg (Rijksstraatweg.169) hopen we nog volop na te genieten van de geweldige boodschap uit de Bijbel die we deze week aan de kinderen mochten meegeven. U bent van harte uitgenodigd voor deze speciale kinderdienst die georganiseerd is door de gezamenlijke Kerken van Loenen. Na afloop is er koffie met wat lekkers (taartenbuffet) én er is een uitgebreide christelijke boekentafel om ook op een andere manier het evangelie te delen.
Bij regen is de VBW diens in de Grote Kerk.

VBW – online uitzendingen en foto’s
De foto’s van afgelopen week, het eerste filmpje van het toneelstuk en natuurlijk de online uitzendingen zijn via de website (www.vbwloenen.nl) nog steeds te zien op YouTube. Snel kijken want het is onvergetelijk!

Namens het VBW-team, Willy Nagel