Vondsten uit de Vecht

Geschreven op 31 juli 2015

In de Grote of Hervormde Kerk in Loenen aan de Vecht worden binnenkort “de Vondsten uit de Vecht” tentoongesteld. Een bezoek meer dan waard omdat daar allerlei voorwerpen uit verschillende periodes te zien zijn die bij het baggeren van de Vecht, een groot project van Waternet en het Waterschap Amstel-Gooi-Vecht, naar boven zijn gehaald.  Een zeer gevarieerde tentoonstelling die een goed beeld geeft hoe inwoners van deze streek de Vecht “gebruikten”. Vanaf woensdag 5 augustus en vervolgens elke woensdag- (16:00 -19:00 uur) en zaterdagmiddag (13:00 – 16:00 uur) is de tentoonstelling én de kerk opengesteld.

Op 12 september (Open Monumentendag) is de laatste dag van de tentoonstelling. Deze dag is de kerk open vanaf 10.00 uur.

De expositie in Loenen wordt door de Hervormde gemeente in samenwerking met de Historische Kring Loenen georganiseerd. Afgelopen week vond een instructie-avond plaats voor de gastvrouwen en gastheren in samenwerking met het DB-lid Pieter Kruiswijk van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht.  Voor groepsrondleidingen kan buiten de openstelling om een afspraak worden gemaakt via Sietze Landmeter.