Huiskringseizoen 2023 - 2024

Onvoorstelbaar

Wil je samen met anderen je geloof delen? Wil je samen ontdekken wat de gelijkenissen van Jezus ons vertellen over de onvoorstelbare genade van God? Doe dan deze winter mee aan de huiskringen! Aan de hand van het boek ‘Onvoorstelbaar’ van Bernard Reitsma gaan we in gesprek over de gelijkenissen van Jezus, die uit het leven gegrepen zijn, maar wel het leven van Zijn tijd. Door zijn jarenlange ervaring in het Midden Oosten weet Bernhard Reitsma een verrassend licht te werpen op de gelijkenissen, waardoor ze op een nieuwe manier aanspreken. Het mooie aan de gelijkenissen van Jezus is dat ze vaak ook veel te zeggen hebben in ons eigen leven. Door samen iets van die tijd en context te ontdekken, komen deze verhalen opnieuw tot leven. Daardoor spreken de woorden van Jezus opnieuw van een adembenemende liefde, die om ons antwoord vraagt.

25 jaar huiskringen.
Voor de 25e keer gaan in Loenen aan de Vecht de huiskringen van start! Waarom de huiskringen? Ja, waarom zou je dat doen? Acht avonden in het winterseizoen vrij maken om andere gemeenteleden te ontmoeten en samen in gesprek te gaan rondom de Bijbel? Al in het Nieuwe Testament lezen we dat gemeenteleden elkaar niet alleen in de tempel ontmoeten, maar ook in kleine groepen in huizen bij elkaar komen, om elkaar te bemoedigen, met elkaar mee te leven, voor elkaar te bidden en samen te groeien in geloof. Ook werd vaak samen de maaltijd gebruikt. In de huiskringen merken we steeds opnieuw hoe waardevol het is om elkaar te ontmoeten en samen de Bijbel te lezen en in gesprek te zijn over het geloof. Het versterkt de onderlinge band en draagt dus bij aan de opbouw van de gemeente. Maar het is ook leerzaam en inspirerend voor jezelf. Veel redenen dus om mee te doen!

Wanneer?
De huiskringen staan gepland in de weken: 41, 43, 45, 47, en 5, 7, 9, en 11. (om de twee weken vanaf de week van 15 okt.) Er zijn huiskringavonden op de dinsdag (o.l.v. Andrea Kroon), woensdag (o.l.v. Gijsbert v Lindenberg), woensdag (o.l.v. Gerrit en Sjanie Stam) en donderdag (o.l.v. Willy Nagel en Adriaan Kroon in de Lichtkring) Ook starten er huiskringen overdag om 10:00 op woensdag (o.l.v. ds Jan-Maarten Goedhart), en op dinsdag (o.l.v. ds Pieter Pronk). In januari is er een feestelijke bijeenkomst waarop Bernard Reitsma zal spreken over zijn boek, en wij het 25 jarig bestaan van de huiskringen willen vieren! Op 17 maart wordt het seizoen afgesloten met een gezamenlijke dienst in de Grote Kerk. Hoe geef ik me op? Geef je op bij Andrea Kroon (06-15557942 / ) of Hannie Boerema (06-44667809 / ). Laat daarbij weten welke dag je voorkeur heeft.

Andrea Kroon